Honnan származik a hosszabbításra alkalmas haj?


 


 

Változtatni akar a külsején?

Rövid vagy sérült a haja?

Hosszú frizurát, vagy pompás, dús hajat szeretne?

Nem gond!

Csakis igényes, első osztályú módszerrel, és kiváló minőségű hajjal érhető el hajának tökéletes és tartós meghosszabbítása, valamint dúsítása. A folyamatosan növekvő igények kielégítésére azonban temérdek emberi hajra van szükség.

Van elképzelése arról, honnan is származik ez a hajmennyiség?

Szövegdoboz: A kezében tartott ismertető válaszol a hajhosszabbítás és dúsítás témájával kapcsolatos kérdésekre, és tisztázza a felmerülő félreértéseket is.

Válassza a legjobb és legszebb minőséget, hogy frizurája tökéletes legyen, ezzel is könnyítve a hétköznapok gondjain.


Minderről fontos információkat talál a következő oldalakon.
Hajas részletek - röviden

Ahhoz, hogy Önnek hosszú időre optimális frizurát tudjunk biztosítani a hajpótláshoz kiváló minőségű hajtincseket kell felhasználni. A minőségi ismertetőjeleket a következő négy pontban lehet összefoglalni:

 

1.         A haj természeténél fogva egy pikkelyréteggel, az úgynevezett cuticulával van ellátva. A cuticula természetes védelemként szolgál és védi a haj fényességét és rugalmasságát azáltal, hogy a fontos és szükséges nedvességtartalmat megőrzi, és a hajat a káros környezeti hatásoktól – mint a szél, a nap, a szennyeződés – megvédi. Cuticula nélkül a haj gyorsan kiszáradna, törékeny és fénytelen lenne, megtörne. (Csekélyebb minőségű hajtincseknél a cuticulát eltávolítják – magyarázat a következő oldalakon).

 


        Rossz minőségű              Jó minőségű

2.         A cuticula egyes pikkelyei az Ön haja esetében ugyanabban az irányban helyezkednek el. Ebből az okból kifolyólag válik a haj könnyen fésülhetővé. Mi történik akkor, ha a cuticula pikkelyei nem azonos irányban helyezkednek el? Képzeljen maga elé egy tépőzárat! Ez azért működik olyan tökéletesen, mert ott az egymásba kapcsolódó tüskék különböző irányban helyezkednek el. Azonban a hajpótlásnál ebben az esetben összegubancolódna a haj.

3.        Ha vizesen fésüljük a hajunkat, az akár 10%-kal is megnyúlik. Akkor, ha a cuticulát eltávolították, ez az érték lényegesen magasabb. Ha a haj két különböző nyúlási képességét  ötvözzük, összegubancolódhat a haj, és ez csúnya eredményekhez vezethet. Különösképpen akkor, ha a cuticulát nem egy teljesen megfelelő minőségű hajról távolítják el.

 

4.         A tipikus európai hajnak egy ovális keresztmetszete van, s viszonylag vékony. A hajvastagság átlagosan 0.06 mm és 0.09 mm között van. Annak a hajnak, amelyen hajpótlást alkalmaznak, ugyanilyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie, hogy problémamentesen ápolni lehessen, maradandóan természetesnek tűnjön, és hogy jól érezze magát viselője.


Az európai haj


Gyakran mondják a hajhosszabbítással kapcsolatban, hogy a póthaj eredeti európai haj. Túlságosan gyakran! Csak óvatosan az európai hajjal! Ilyenkor meg lehetne pontosan vizsgálni, hogy valóban eredeti európai hajról van-e szó. Ez ugyanis különböző okokból kifolyólag csak nagyon csekély mennyiségben van jelen a piacon, és a hajhosszabbításra való alkalmassága nagyon behatárolt.Az afrikai haj…

……jól néz ki, de a hajpótlás általában túl rövid, túl fekete, túl göndör, túl…

……veszélyes vállalkozásA kínai haj

Hajpótláshoz gyakran kínai hajat használnak, ami korántsem jelenti azt, hogy erre a célra ez a legalkalmasabb.

A kínai haj lényegesen vastagabb, mint az európai. Mélyfekete színű és az európaival szemben keresztmetszete kör alakú. Ezért ahhoz, hogy a hajpótláshoz felhasználható legyen, először vékonyítani kell.

 

A gyakorlatban a kínai hajat parókának vagy vendéghajnak használják, mivel a parókák és vendéghajak száraz-samponnal tisztíthatók. Így a szilikon réteg sértetlen marad és a haj ragyogni tud……

...a hajpótláshoz azonban mégsem a kínai haj a legmegfelelőbb az európai nők számára.

A kikefélt indiai haj

Az indiai haj alapszerkezetében nagyon hasonló az európaihoz, ami az azonos genetikai eredetből következik. Az indiai haj különösen jó minőségű, és szinte soha nem kell kémiai hatás alá vetni. Ez jelenthetné azt is, hogy az indiai haj kiválóan alkalmas hajpótláshoz…

...ami mégsem igaz minden esetben.

Indiai nők százmilliói korosztálytól függetlenül naponta gyűjtik össze kifésült hajukat gombolyagokba: sötétet vagy őszhajszálakat, különböző erősségűeket és hosszúságúakat. Az ilyen haj, ahol a hajszálak különböző irányban helyezkednek el- rendkívül olcsón megvásárolható.

Mivel a haj felületét alkotó pikkelyrétegek különböző irányban állnak, erős savas kezelésnek kell alávetni, ha a pikkelyréteget el akarjuk távolítani, és nem akarjuk, hogy a haj összegubancolódjon. Koreában és Indonéziában néhány vállalkozó az ilyen haj savas kezelésére specializálódott.

 

 

             Mivel a hajcsomó különböző hajszálakból áll, és helyenként különösen koszos vagy olajos, gyakran nem lehet a pikkelyréteget teljesen eltávolítani.

 

            A savas kezelésen átesett, immár szétroncsolt hajat, hogy ismét egészségesen és ragyogóan nézzen ki, szilikon fürdőbe merítik, mely a még meglévő pikkelyréteget - ami a savas kezelés során még nem teljesen tűnt el - elpárologtatja. A szilikontól a haj nehezebb lesz. Éppen ezért – a súlya miatt - magasabb árat kell fizetni érte.

 

           Paróka és póthaj esetén az ilyen hajminőség teljesen elfogadható, mivel ezek tisztítása többnyire száraz-samponnal történik, és teljesen elkülönülnek a saját hajtól.

Mi történik azonban, ha Ön ilyen hajjal pótolja sajátját? (melynek során az eredeti hajszálai közé ilyen póttincseket dolgoznak be)

Kiváló minőségű hajpótlásra

AZ ILYEN HAJ NEM ALKALMAS!

 

A MEGOLDÁS

A megoldás kulcsa az indiai hajban van - első osztályú minősége miatt - , de semmi esetre sem az előzőekben leírt módszer alapján. A megoldás kulcsa olyan kiváló minőségű hajban van, amelyet egy copfban összefonva vágnak le, így a pikkely(cuticula) tökéletesen egy irányba mutat.

Az indiai asszonyok a hagyomány szerint feláldozzák befont hajukat a házasságkötéskor, jelezve, hogy egy új életszakasz kezdődik.( pl. amikor egy istenségtől valami különöset kérnek, vagy éppen köszönetet mondanak valamiért) Aki ilyen hajat alkalmaz a hajhosszabbításhoz szükséges tincsek előállításakor, sok problémát kerülhet el :

§         Az ilyen haj pikkelyrétege makkegészséges és sértetlen, hiszen ahogy már említettük, az indiai asszonyok ritkán kezelik kémiai szerekkel a hajukat.

§         A fonás következtében a hajszálak a copfban egy irányban fekszenek.

§         A hajtincsek szín és erősség szerint csoportosítva vannak.

Ez a haj a legjobb és legkiválóbb, éppen ezért ….a legalkalmasabb a hajhosszabbításhoz

Még ez a csodálatos, első osztályú haj is tönkre mehet azonban, ha a hajpótláshoz használt különböző színű tincsek egységesen szőkévé változtatásához a szokásos szőkítési eljárást alkalmazz


A MÓDSZER

A fodrász szalonokban vagy a hajmegmunkálásnál általában fehérítőt alkalmaznak, hogy a haj pigment molekuláit (felamelamin) szétbontsák és így fakítsák ki a színeket.

Az azonban ismert, hogy az itt alkalmazott vegyszerek (peroxid vagy ammónium származékok) a hajszerkezet egyéb részeire is rendkívül káros hatással vannak. Minél világosabbra szőkítik a hajat, annál jobban károsodik a hajszerkezet, és annál inkább veszít rugalmasságából.

Van egy hihetetlen, és időigényes eljárás, amivel a hajat szőkíteni lehet. Itt a hajszerkezet ép és egészséges marad és a cuticula nem károsodik.

A tudósok a gyapjú- és kasmír-iparban egy költséges eljárást alkalmaznak a fehérítő használata helyett, hogy a gyapjúszálakból eltávolítsák a pigmenteket. Ön szerint a gyapjú hogyan válhat fehérré úgy, hogy emellett minőségét és tartósságát is megőrzi? Mindnyájan ismerjük a gyönyörű, fehér vagy pasztellszínű kasmírpulóvert, jóllehet hófehér bárány  csak a mesekönyvekben és a viccekben létezik.

David Gold a Great Lengths alapításától kezdve tevékenykedik a textilipar ezen ágazatában. Ő továbbfejlesztett egy  tudományos eljárást a gyapjú színtelenítésére.

A gondosan őrzött titok egy ozmózis módszerről szól, melyet David Gold kutatómunkájának eredményeként immár úgy alkalmaznak, hogy az az emberi hajnál is,

- amelynek felépítése hasonlít a gyapjúéhoz - , használható legyen. A pigmenteket a hajból egy 15 napig tartó eljárás során lassan és kíméletesen kivonják.

Ezt a módszert eddig az emberi haj megmunkálására  nem használták, és az indiai „templomi” haj rendkívüli minőségével egy megbízható és felülmúlhatatlan hajminőségről kezeskedik – egy olyan minőségről, amely bármilyen életstílushoz kiválóan alkalmazható, és adott esetben egy későbbi vegyi kezelésnek is alávethető. ( pl. dauerolás)

A színhűség egy olyan további előny, melyet szintén ez az új eljárás eredményez. Hasonlóan, mint a kasmír-iparban a színhűségre való törekvésnél, az új színmolekulák, amelyeket az előre színtelenített szálak helyére csempésznek be, elegendő helyet találnak, és nem kell tolakodniuk ott, ahol előtte a szétbontott, „kifakult” molekulák helyet foglaltak.

Reméljük, hogy ebben a kis könyvben található információk egy átfogó bepillantást nyújtanak Önnek a hajhosszabbítás világába. A helyes döntés arról kell szóljon, hogy Önnek sikerüljön örömét lelnie  az új hajhosszabbító szolgáltatásban...