A független, tudományos szakvélemény
szerint
Ez a rendszer tökéletes!

Az ultrahangos technika lehetõségeinek megismerése, minél tökéletesebb használata minden pénzt megért nekünk. Az új Ultrasonic 5000 bevezetése elõtt alaposan ellenõriztettük a rendszert a "Gráci Mûszaki Egyetem államilag akkreditált Orvos-mûszerészeti Vizsgaközpontjával". Az Ultrasonic5000 ultrahangos hajhosszabbítás hatásairól szóló szakvélemény szerint teljes biztonsággal használhatjuk vendégeinken ezt a forradalmian új hajhosszabító rendszert. Dr. Norbert Leitgeb mérnök és egyetemi professzor elemezve az Ultasonic 5000 rendszert, a következõket állapította meg:

"Az ultrahang hullámokat nem egyszerû kibocsátani az anyagba: levegõmentes kapcsolás szükséges hozzá. Hogy az ultrahangmérõ rákapcsolását a bõrre légmentesítsék az ultrahangos diagnosztikában gélt alkalmaznak. Száraz haj esetében ez az eljárás egyáltalán nem alkalmazható. A Great Lengths hajhosszabbító szolgálat Ulrasonic 5000 rendszerében ez a fizikai alapelv elõnyt jelent:
Azokon a helyeken, ahol a ragasztó megfelelõen felmelegszik és légmentesen illeszkedik az ultrahangmérõ felületére, könnyen lehetõvé válik az ultrahangos felvétel. Ha azonban csak az egyenes hajszálak kapcsolódnak az ultrahangmérõ felületével, az ultrahangmérõ nem teljes értéket fog mutatni. Meg kell várni, hogy a ragasztó felmelegedjen, de cseppfolyósodás után megint gyorsan kihûl, amikor a hajtincs a fogóval érintkezik és az egyenes hajszálak maguk kerülnek kapcsolatba az ultrahang hullámokkal. Még ha körül is vannak véve a hajszálak a cseppfolyóssá vált ragasztóval, az ultrahang hullámok fizikai okokból is csak nehezen tudnak behatolni. (Ennek az az oka, hogy az átmérõjük a hullámhosszhoz viszonyítva kicsi és az akusztikus ellenállásuk erõsen különbözik a ragasztó ellenállásától). A hajszálak felmelegedése ezért a ragasztó hõvezetésén keresztül közvetlenül megy végbe. Mivel a hajszálak hõvezetõ képessége nem valami jó, több idõre lenne szükség a megfelelõ felmelegítésre. Egyfelõl ez azt jelenti, hogy csak olyan helyen történjen felmelegítés, ahol ragasztó található és a maradék haj védve van a felmelegedéstõl. Az ultrahang mérõ maga nem melegszik fel, vagyis a fej és a fejbõr is védve van. Mivel az ultrahang mérõ a levegõben lévõ ultrahang hullámok csak egy kisebb részét tudja kibocsátani és a testfelület teljesen visszaveri a hanghullámot, a hullámok nem tudnak említésre méltó mennyiségben behatolni a fejbõrbe és a testbe még akkor se, ha az ultrahang mérõ közvetlenül érintkezik a fejbõrrel.

Természetesen a vizsga központ nem elégszik meg csak elméleti tudással. Különféle tesztekben vizsgálták és értékelték az Ultrasonic 5000 hatását. A folyamatos vizsgálat alapján Dr. Norbert Leitgeb a következõ egyértelmû végkövetkeztetésre jutott:

Az optimális vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a Great Lengths cég Ultrasonic hajhosszabbító rendszere semmilyen károsodást sem okoz a hajban. Az ultrahang keltés és kibocsátás fizikai elve nem csak a hajszálakat , hanem a kezelt személy fejbõrét is megvédi az egészségre ártalmas ultrahanghatásoktól.

Graz, 2000- 11-20